10.03.2014 г.

„Наглите призраци” – нов роман от Александър Бушков

„Наглите призраци”, новият роман на популярния руския писател Александър Бушков (издаден от „Персей”), е изпълнен с шпионски игри, заповеди, които не подлежат на обсъждане, алчни политици, скрили се зад красиви думи, красавици, които готвят изненади… И сред тях – един добре обучен професионалист, готов да изпълни специалната задача, с която е изпратен далеч-далеч от родните си брегове.
Бивша британска колония, днес независима и суверенна държава, се превръща в арена за сблъсък на нови имперски интереси. Назрява държавен преврат, защото президентът Аристид замисля национализация, от която са недоволни едрите предприемачи и затова те желаят да го свалят от власт. За тази цел е привлечен легендарният наемник и авантюрист Майкъл Шор, специализирал се тъкмо в това – извършването на преврати в малки държавички, където се пресичат крупни интереси. За четвърт век Шор не е губил нито веднъж…
На двама офицери от елита на руските военноморски спецчасти – Кирил Мазур и Лаврик, е поставена задачата да предотвратят преврата. Но присъствието им в страната не минава незабелязано, макар двамата да са под прикритието на австралийски авантюристи. В бясна надпревара с изтичащото време и опасния съперник Мазур трябва да изпълни мисията си.

За автора:
Александър Бушков е сред най-популярните руски писатели през последните двадесет години. С общ тираж от над 50 млн. екземпляра той е единственият мъж, успял да влезе трайно в топлистите за бестселъри, доминирани само от жени. Определян е като “кралят на руския екшън”. Той пише не просто екшънтрилъри. Силата му е в увлекателния стил, оригиналните сюжети и най-вече реализма. Атмосферата, ситуациите и героите в книгите му са толкова правдиви, че те карат да заживееш в света на героите, да страдаш и да се бориш с тях.
Мнозина критици определят Бушков като руския еквивалент на писатели като Робърт Лъдлъм, Том Кланси и Лий Чайлд.
Самият той признава, че любимият му автор е Богомил Райнов.
Живее в уединение в Сибир, но неведнъж е участвал в акции на руския спецназ. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар