25.03.2014 г.

В събота е Националната олимпиада по руски

Средно общообразователно училище Максим Горки - Стара Загора е домакин на Национална олимпиада по руски език. Тя ще се проведе на 29 март 2014 г. (събота) от 10 часа в училището. Ръководството на училището се обръща с молба за съдействие при организирането и провеждането на олимпиадата.
Организаторите се нуждаят от финансова помощ за доброто посрещане и настаняването на гостите от Русия и Беларус и за изпълнение на програмата.
Бюджетът, определен от Министерството на образованието и науката за материали, консумативи и награди на Национална олимпиада по руски език, е 1400 лева. Община Стара Загора осигурява допълнително още 3000 лева. Приятели на училището, както и родители на ученици от Максим Горки поемат доброволно част от разходите, уточни директорът на училището Мариана Пенчева.
Въпреки това, провеждането на мероприятието с международен мащаб изисква и много допълнителни разходи, които не е по силите и финансовите възможности на СОУ Максим Горки. Като домакин училището трябва да поеме разходите на гости от: Москва (ръководител на образованието на Западен окръг; ръководител на муниципалитет и директор на гимназия); Самара (ръководител на образованието в областта); Тула (доценти от Държавния педагогическия институт) и от Гомел (директор и зам.-директор на гимназия).
Търговско-промишлена палата - Стара Загора също подкрепя езиковото състезание, като счита, че Стара Загора трябва да се представи достойно при организацията и провеждането на Национална олимпиада по руски език.
Палатата се обръща с призив към предприемачите да подкрепят финансово провеждането на олимпиадата.

Тържественото откриване на Национална олимпиада по руски език е на 28 март 2014 г. от 18,30 часа в залата на Синдикален дом – Стара Загора. Организаторите отправят покана към предприемачите, които са съпричастни със събитието да присъстват на откриването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар