17.12.2013 г.

Филм за Едит Пиаф показват в библиотеката

„Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед“ представя поредното събитие по проектите „Културен шейк“ към Младежка банка при Обществен дарителски фонд, Ст. Загора, подкрепена от Фондация „Америка за България” и по проект „Младежка Арт Зона” по европейската програма „Младежта в действие”.
На 17.12.2013 г., вторник и на 18.12.2013 г., сряда, от 14:00 ч. в залата на Регионална библиотека „Захари Княжески” ще бъде излъчен филма „Едит Пиаф: Живот в розово” – биографичен филм за френския славей, с участието на Жерар Депардйо и Марион Котийар. Образователната прожекция е организирана специално за френските паралелки от 11 и 12-ти клас в ГПЧЕ „Ромен Ролан”, както и за 3 паралки от ПМГ „Гео Милев”. Кратка презентация за няколко от емблематичните клубове в Париж, в които е пяла кабаретната дива, ще представи младата учителката от ГПЧЕ „Ромен Ролан” – Селин Льо Гран. Тя е преподавател в старозагорската френска гимназия до края на месец юни 2014 г. по магистърската програма към Университета в Нант, Франция.
Прожекциите са по повод рождения ден на френската певица на 19.12.1995 г. и са с вход свободен. На тях могат да присъстват както ученици, така и желаещи граждани на Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар