17.12.2013 г.

Националният балет на Испания ни гостува през март

След два напълно разпродадени спектакъла през 2012 г. в зала 1 на НДК Националният балет на Испания се завръща с най-зрелищното си шоу със страстни испански танци. На 25 март идната година артистите ще танцуват отново на сцената на зала 1 на НДК.
Постановките, с които ще се представят този път в София, са „Болеро“ на Равел, „Севилска сюита” и „Фарука“. Хореографията им е на артистичния директор на театъра Антонио Нахаро.
През 2012 г., когато балетът беше тук за първи път, зрителите се насладиха на танцувалното майсторство на Dualia и La Leyenda под хореографията на Рохас и Родригес и режисьор Хосе де Еузебио. Балетистите тогава бяха изпратени на крака с бурни аплодисменти и пожеланието да се върнат отново.
Испанските байлаореси вече представиха своя нов репертоар извън пределите на родината си. Те гастролираха в Япония и Китай, Тайван и други страни от Далечния Изток.
От създаването си през 1978 г. до сега с Националния балет е свързано творчеството на танцьори като Хоакин Кортес, Ева Уербабуена, Хосе Антонио, Кармен Амая, Аурора Понс, Нана Лорка, Аида Гомес и много други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар