10.12.2013 г.

Ремотекс бе окупиран за час от протестиращите работници

Работниците от „Ремотекс-Раднево” ЕАД отново протестират за неизплатените си възнаграждения за последните девет месеца. Те окупираха за около час спрялото да работи предприятие с възгласите - „Заводът е наш!“
Те нахлуха сутринта към 9 часа, заедно с директора Стефан Чорчопов. Отправяйки се да влезе в административната сграда, той е заобиколен от работници и служители, които влизат заедно с него и на практика окупират предприятието, но след намесата на полицията напуснаха района.
Утре отново ще има митинг, като днес синдикалисти поканиха собственикът Сабин Спахиев да се срещне и да отговори на въпросите на разгневените хора, останали без пари и пред предстоящите празници. Той им дължи заплати за повече от девет месеца.
Създадена е и фейсбук-група в подкрепа на протестиращите. Те номинираха г-н Спахиев за „Златен скункс”. Категорично работниците вече си искат всички дължими в възнаграждения, за да се върнат на работа. 18 човека са подали днес молби за напускане. Учудващо миньорите и енергетиците от района на комплекса „Марица изток” по никакъв начин не изразиха подкрепата си за ремонтчиците. Доскоро и синдикатите бяха много предпазливи в подкрепата си за работниците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар