4.12.2013 г.

Предколедното тържество в Зарата премина с обичайните гафове

Стара Загора посреща Коледа 2013 с живо иглолистно дърво, което на 2 декември грейна пред общината за радост на стотици родители и деца на площада. Екоидеята на кмета Живко Тодоров е отразена в официалното комюнике от общината.
Тържеството бе семпло и завърши с обилни илюминации и фойерверки. Коледната украса също е хубава, но имаше и доста неща, които подразниха част от публиката. За тях никой не писа. Защо бе необходимо толкова пъти да се спомене кметът, без който предколедното тържество нямало да бъде възможно? Дядо Коледа също се включи в похвалните оди. Разказа и припомни надълго и нашироко как се знае с Живко Тодоров още от дете. Той бил много послушен и тогава, сещайте се, също и сега. Озвучението на Дядо Коледа даде фира, а раздадените кедърчета не стигнаха за всички желаещи деца. Всяко от тях можело, заедно със своите родители да го засади, където пожелае. Пак екосъобразна идея, която, най-вероятно няма да има ефект. Тъй като освен засаждането, за малките дръвчета са нужни и грижи. А студеното време не предполага, че малчуганите и техните близки ще имат възможност да полагат такива. Това няма да компенсира афишираната като санитарна, поголовна сеч на дърветата в града, във връзка с извършваните ремонти.
И най-накрая – тържеството пред сградата на общината видяха малцина, защото нямаше изградена висока сцена, публиката се струпа и дори по-високите нямаха шанс, тъй като на предните редици, заради по-добра видимост дребните дечица бяха на раменете на своите татковци. Поради церемонията с включването на светлините бе достатъчно тъмно. Церемонията имаха възможност да наблюдават най-вече журналистите, явно по-важни от децата, за да напишат обичайните хвалебствия. Не е хубаво да се критикува една такава празнична инициатива, но пък и организаторите трябва малко повече да мислят, когато планират такива мероприятия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар