5.12.2013 г.

От 70 до 180 лева са билетите за концерта на Пласидо Доминго в столицата

Българската публика ще има възможността да види на живо втория от тримата велики тенори на нашето съвремие. След като през декември 2012 г. в София гостува Хосе Карерас, вчера бе обявен и концерт на Пласидо Доминго. Той ще пее в столичната зала "Арена Армеец" на 14 февруари догодина.
Само месец преди това, през януари, испанецът ще навърши 73 години, но възрастта му по никакъв начин не се отразява на голямата му енергия и безусловното майсторство. Той има над 140 роли в своята богата кариера, продължаваща вече 56 години. В София той ще изпълни част от най-впечатляващите си арии, както и популярни испански любовни песни, откъси от оперети и мюзикъли в съпровод на музикантите от Софийската филхармония.
Суперлативите за Доминго в никакъв случай не са прекомерни или пресилени. Той е световнопризнат музикален ерудит, награждаван е с 11 статуетки "Грами". Получавал е държавни отличия в Испания, Мексико, САЩ, Великобритания, Франция и Италия. Има няколко докторски титли от престижни университети, а през 2012-а ЮНЕСКО го обявява за посланик на добра воля. В момента той съчетава концертните си участия със задълженията си на генерален директор на операта в Лос Анджелис.
Първият концерт на Пласидо Доминго в България, организиран от "Болкан Ентъртеймънт", съвпада с празника на Свети Валентин, което допълнително обещава вечерта да е незабравима. Продажбата на билети започва от днес в мрежата на "Ивентим", като цените са от 70 до 180 лв. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар