19.12.2013 г.

Камарата на архитектите прави алтернативен конкурс за старозагорския център

Камарата на архитектите да направи свое жури, което да класира проектите, които участваха в конкурса за терена на бившата община. Това е предложението на кмета Живко Тодоров към недоволните от провелия се конкурс старозагорски архитекти.
Не желаем конфронтация с тях, напротив-ние ще си направим съответните изводи от заданието и ще търсим диалог. Най-добре оценения от специалистите проект ще бъде награден, на негова база ще се направи задание за проектиране и ще работим по него, обеща кметът.
Според него е прекратена самата процедура , това е и обявено на страницата на Агенцията за обществени поръчки.И сега проектите остават анонимни за община Стара Загора, това е и причината участниците в конкурса да не са получили официално известие.
Вероятно, заданието за конкурса не е било точно и това е била причината комисията да не припознае никой от проектите. Нека Камарата да направи свое класиране и ние ще се съобразим с него, обясни още старозагорският кмет.
Преди дни старозагорски архитекти заявиха, че са готови да обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията проведения конкурс за идеен проект за терена на стария съвет. Те настояха за свикване на ново жури, включващо представители от Камарата на архитектите и одобрени от общината като възложител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар