18.12.2013 г.

Български бизнесмен инвестира във френския футбол

Всеки сам преценява как да инвестира парите си. Чуждите предприемачи напускат страната ни, но и нашите не Българският бизнесмен Даниел Димов вече е избрал да финансира френския втородивизионен Тур.
Неговата авиокомпания „Балкениън Еъруейс" е новият генерален спонсор на тима, който в момента се намира на трето място в Лига 2.
Логото на компанията се появи върху екипите на Тур при домакинската победата с 4:2 над Метц.
Димов побърза да заяви, че целта пред тима е класиране във френския елит, като за целта е отпуснал 1 милион евро за селекция.
Най-вероятно с парите ще бъдат закупени един или двама футболисти от България.
В следващите дни се очаква бизнесменът да разгледа възможността да подпише договор за партньорство с някой от родните клубове.
Наскоро компанията на Димов стана генерален спонсор на третодивизионния Руан
Пловдивчанинът Даниел Димов, който живее в Париж, влиза в бизнес авиацията. Пловдивчанинът регистрира собствена авиокомпания тя се казва „Балканиан Еъруейз” 
„Авиокомпания Балканиан Еъруейз” е Авиационен оператор със седалище в гр. Пловдив предлагащ частни и бизнес полети.
Към момента флота на „Авиокомпания Балканиан Еъруейз” се състои от 4 самолета.
· Embraer Phenom 100
· Cessna Citation
· Learjet 60
· Diamond DA42 TwinStar
Основната услуга, която „Авиокомпания Балканиан Еъруейз” предлага, е организирането и провеждането на чартърни полети по предварителна заявка, като маршрутът и разписанието се определят от клиента.
Даниел Димов е първият българин, който притежава новия модел на "Embraer Phenom 100 Jet", който струва повече от 2 600 000 милиона евро. B началото на септември 2012-та година чрез строителния си холдинг е купил "Cessna 500 Citation I" за 315 000 евро.
Младежът вече е подал документи в транспортното министерство, с което иска концесия върху летище Горна Оряховица
.
В плана за летището влиза още изграждането на технически център за частни самолети.
Като става въпрос за Париж , както знаете служебния министър-председател на България Марин Райков на два пъти е бил посланик в Париж където Димови развиват доста сериозни бизнеси в сферата на строителството, може би има близки отношения между Димови и Марин Райков. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар