16.12.2013 г.

Предлагат разсрочени сметки за ток

Сметката за тока ще може да се плаща на вноски, пише "Стандарт". Ако фактурата за електричество се окаже непосилна за семейния бюджет, ще преговаряме с енергото, за да се издължим разсрочено.
Услугата "Персонален съветник" се въвежда пилотно от ЧЕЗ, която обслужва цяла Западна България. Над 2 милиона абонати ще могат да се възползват от нея. Така ще се избегне спирането на тока като наказателна акция за неплатена сметка. Досега подобна услуга е възможна единствено за клиентите на "Топлофикация".
За да се издължим разсрочено, трябва да подадем молба в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ.
Консултанти на компанията ще се свържат с желаещите, за да уточнят размера на вноските. Те ще зависят от възможностите на всеки, който иска да ползва услугата.
Огромната част от софиянци ще платят за ноември сметка за парно и топла вода под 100 лв. Това сочат данните на изчислителния център на "Топлофикация София", допълва изданието.
При 82,5%, или близо 355 хиляди от клиентите на компанията, консумираната през миналия месец топлоенергия е на стойност до 100 лв. За около 13% от абонатите на дружеството сметката ще бъде в размер на между 100 и 150 лв. Над тази сума пък ще трябва да платят минимална част от абонатите - 4,5%

Няма коментари:

Публикуване на коментар