5.03.2012 г.

Зелдин описва интимните връзки като двигател на историята


"Една нова визия към бъдещето винаги има нужда най-вече от нов поглед към миналото". Дава ни го Тиодор Зелдин в книгата си „Интимната история на човечеството”.
Можем да я намерим от 5 март по книжарниците. Творбата проследява начините, по които емоциите и странностите, отношенията между хората и страховете им са се променяли през вековете. Изучава интересите на различните цивилизации, както в миналото така и в настоящето.
В „Интимната история на човечеството” няма музейна хронолия, нито експонати, които могат да бъдат наредени на лавиците. Пред очите на читателя се разкрива минало, което е живо в умовете на съвременните хора. Книгата проследява начините, по които емоциите и странностите, отношенията между хората и страховете им са се променяли през вековете.
Изучава интересите на различните цивилизации, както в миналото така и в настоящето. Авторът изследва границите, които ни разделят, както и пътищата, по които могат да бъдат установени връзки с различна степен на близост, без човек да губи своята принадлежност и уникалност. Повдига въпроси за същността на свободата, историята на разговора, самотата, сексът, срещите, религията и още много фактори, които обединяват хората, търсейки нови и стари видове връзки помежду им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар