14.03.2012 г.

ГЕРБ търси нов здравен министър


Депутатите от ГЕРБ са готови с предложение за нов шеф на НЗОК. Управляващите ще предложат на премиера Бойко Борисов здравната каса да се оглави от сегашната шефка на дирекция "Лекарствени продукти" в НЗОК Калина Пенчева, твърди „Стандарт”.
От средата на 2010 г. тя работи във фонда, като отговаря за лекарствената политика на касата. Преди това пък Пенчева е работила във фармацевтичната компания "Алфарма", показа справка в Търговския регистър.
Преди ден депутата от управляващото мнозинство са направили справка за агентурно минало на Пенчева, тъй като това е политика на партията. Крайната дума все пак остава на изпълнителната комисия на ГЕРБ идната седмица.
Междувременно стана ясно, че в ГЕРБ са получили и задача да търсят кандидати за поста на здравния министър Стефан Константинов.
Очаква се премиерът да вземе решение за рокадата в петък.
"Показателно бе това, че във вторник здравният министър не дойде на заседанието на групата ни", коментираха депутати.
Те допълниха, че не са обсъждали предложенията за промени в закона за лекарствата, тъй като в момента те са пуснати от здравното ведомство за съгласуване и първо трябва да получат одобрение от Министерския съвет.
След трита неуспешни опита в избора на здравен министър, най-вероятно на най-ветровития стол в министерството ще седне мениджър, които до момента не са работили в здравната сфера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар