23.03.2012 г.

Предпремиерно „Игрите на глада” събраха 15 милиона приход


Още преди появата си на голям екран "Игрите на глада" си осигури приходи от 15 милиона долара от предварителна продажба на билети, съобщава ИТАР-ТАСС, цитирайки "Холивуд рипортър".
Най-очакваната кинопремиера на сезона тръгва по световните и български екрани на 23 март.Според експерти, продукцията не отстъпва по нищо на едноименната трилогия на Сюзан Колинс, а в някои случаи е дори по-добра от романа. По предварителни оценки "Игрите на глада" може да донесе приходи от 120-130 милиона долара при бюджет от 100 милиона.Сюжетът ни потапя в "законите" на една деспотична държава, където човешките отношения са страховито потъпкани. Главната героиня Катнис Евърдийн, превъплътена на екран от Дженифър Лоурънс, се включва в смъртоносна надпревара, за да спаси малката си сестра.
Чрез историята й режисьорът Гари Рос ни описва страна, образувана на територията на бившите Съединени щати, където веднъж годишно се провеждат кръвопролитни забави, наречени "Игрите на глада". Участниците в тях имат могат да получат само една награда - собствения си живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар