1.03.2012 г.

Безплатни автобуси за Шипка на 3 март


Община Стара Загора осигурява пет автобуса за желаещите да се качат на връх Шипка за тържествата, посветени на Националния празник. Автобусите тръгват от площада пред общината в събота, 3 март от 8 часа. Пътуването е безплатно. При необходимост има осигурени още два автобуса.
Осигурени са и два автобуса до мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора", където в 10.30 часа ще започне ритуала по полагането на венци и цветя на паметниците, посветени на Освобождението на Стара Загора
На 3 март от 10 часа на площада пред общината ще бъде издигнат националния флаг на Република България, а половин час по-късно започва празничния концерт на ансамбъл „Загоре". Тържествената заря-проверка е с начален час 19 на площада пред общината.
Ще бъдат положени венци и цветя на паметниците, посветени на Освобождението на Стара Загора:
10.30 ч. Мавзолей- костница "19 юлий 1877"
Паметник на Защитниците на Стара Загора
Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин
Паметник на загиналите войни в Джуранлийския бой
Паметник на загиналите във войните старозагорци
Тържественият ритуал за поднасяне на венци и цветя на Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора" започва в 11.30 часа.
От Регионалния исторически музей подготвят обиколка на паметниците, свързани с Руско-турската освободителна война „Памет за Освобождението"- „Уикенд с музея".
Начало: 10.30 часа и 14.00 часа от Регионален исторически музей.

Няма коментари:

Публикуване на коментар