12.03.2012 г.

Романът „Лъжи” на Али Найт – четиво не само за дамите


Доколко може да се доверим на близките си?

От 12 март „Ера” пуска на книжния пазар романът на Али Найт – „Лъжи”
Но в една нощ животът на Кейт се преобръща.
Тя чува, как някой прониква в дома й. Въоръжена с бухалка за крикет, нахлува в кухнята с единствената мисъл да защити децата си. Но далеч не е подготвена за това, което открива там. Съпругът й Пол лежи пиян на пода, изцапан с кръв и мърмори несвързано. На следващия ден твърди, че е блъснал куче.
Когато красива млада колежка на Пол е открита мъртва, у Кейт назряват подозрения, които могат да съсипят добре уредения й живот. Дали съпругът й е убиец?  Дали е имал афера с тази жена? Да сподели с полицията е най-логичното решение, но би ли могла да предаде бащата на децата си?
Съмненията я тласкат към отчаяно търсене на истината. Лъжите и манипулациите я водят в различни посоки и към различни заподозрени. Постепенно Кейт разбира, че не може да се довери на никого. Но не може и да се откаже. Бъдещето на семейството й е заложено на карта, а истината съвсем не е толкова ясна, колкото изглежда. Но най-страшният въпрос, на който Кейт трябва да си отговори, е дали изобщо познава съпруга си. 
Али Найт достига до изненадващи психологически прозрения и разкрива майсторски страховете и дилемите на една обикновена жена, поставена в екстремна ситуация. Доверието, почтеността и лоялността са умело втъкани в историята. Найт успява да създаде изключително наситено усещането за опасност, подчертано и от пълната непредвидимост на обратите в сюжета.  Интригуващият и оригинален сюжет на романа се допълва от модерен език и стил.

За автора:
Али Найт, чието истинско име е Алисън Потър, е работила като журналист и редактор в BBC и авторитетните вестници „Гардиън” и „Обзървър”. Участва в екипите, осъществили някои от най-успешните маркетингови програми в уебсайтовете на „Дейли Мейл” и „Ивнинг Стандарт”. Живее в Лондон със семейството си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар