1.03.2012 г.

Софито отива на Евровизия, спечели вота на зрителите от третия път


Софи Маринова ще представи България на европейския музикален конкурс "Евровизия". Ромската певица спечели българския конкурс след третото и участие, като постоянството и беше възнаградено. Тя и нейния добър приятел Устата ще участват в сериала „Седем часа разлика”. Нейната подгласничка Десислава пък ще се появи в „Столичани в повече”. Чалгата явно достигни върхът на своята популярност, дано и чужденците оценят този специфичен български жанр…Ромският произход също е важен, защото „Евровизия” до голяма степен е музикално-политически конкурс.
Тази година той ще се проведе в Баку, столицата на Азербайджан, на 26 май.
Певицата, която е ромски произход и е една от дивите на попфолка у нас, ще изпълни песента си Love Unlimited.
Тя спечели вота на зрителите сред 12-те финалисти.
Софи я пее на български, като само припева е на няколко други езика, и показва с нея характерните си гласови данни и извивки.
След обявяването на новината певицата излезе на сцената изключително развълнувана. Тя благодари специално на сина си Лоренцо, който й пожелал Бог да е с нея.
Софи бе един от фаворитите за финала, а конкуренция й бе нейната "колежка" Десислава, която стана нейна подгласничка във вота.
Сред претендентите на финала имаше и няколко лица от популярни музикални риалити формати у нас, както и млади и почти непознати изпълнители.
Освен финалистите, на сцената излязоха и едни от най-популярните български певци.
Специални гости на финала бяха Васил Найденов, Владимир Ампов-Графа, Нели Рангелова, Елица Тодорова и Стоян Янкулов , група "Те".
Финалистите от няколко други страни - Кипър, Дания, Малта и Франция, също представиха песните си.
На 15-и януари Академията и зрителите на БНТ избраха финалистите в конкурса за песен на "Евровизия 2012".
22-мата полуфиналисти се състезаваха за "оцеляване" и 12 от тях се класираха за големия финал на 29 февруари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар