16.03.2012 г.

Качват „Подслон” и нови български филми легално в интернет


Ако сте пропуснали някои от най-новите български филми, вече има още една възможност да наваксате. Стартира интернет платформа, която дава възможност гледането на родни продукции да става съвсем легално. За първи път успяхме да се убедим в добрата идея през ноември миналата година, когато стана достъпен Love.net.
На 16 март е премиерата на филма „Подслон”, който именно се оказа и истинската "покана" на турския режисьор Нури Билге Джейлан в София. Авторът на „Имало едно време в Анадола” сподели на откриването на 16-ия София Филм Фест, че именно след като е гледал „Подслон”, е решил да приеме поканата да ни гостува. Така може да видим филма на Драго Шолев на www.netcinema.bg направо след разпространение в кината без да е бил издаван на DVD или показан по телевизията.
Предвижда се подобни премиери да се направят за всички нови български филми, заснети през последните няколко години. Така през следващите месеци ще може да видим още „Лора от сутрин до вечер”, „Кецове”, „Аве” и други. След новите заглавия постепенно ще започват да се качват и по-стари наши филми.
Срещу цената от 2.40 лв. зрителят получава онлайн достъп до един филм за период от 12 часа. Гледането става чрез стрийминг, за който е необходима онлайн връзка. Ако компютърът се свърже с телевизора, филмът може да се гледа и на телевизионния екран. Към всеки филм има трейлър, чрез който зрителят може да тества качеството на връзката и предварително да се увери, че целият филм ще се гледа без проблем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар