19.12.2011 г.

Избрани мъдрости от Дънов издават в книгата Любовта ражда слънца”

72 избрани мисли от учителя Петър Дънов са събрани в „Любовта ражда слънца”.
Тези мисли представят основни теми от учението на Учителя. То се базира на трите фундаментални принципа: Любов, Мъдрост, Истина, обуславящи троичността на цялото Битие и проявената вселена.
Заедно с останалите два основни принципа: Правда и Добродетел, те създават почитаната от древността фигура на пентаграма – космическия човек. Природата, работата с природните елементи, музиката и паневритмията също са ключови теми в учението на Бялото братство.
Включени са няколко сентенции, които Учителя давал за размишление и медитация, както и някои основни правила за живота: пътепоказатели за еволюционния път на човека – нагоре към светлината и Великата любов, от която сме произлезли.
Снимките в албума допълват прозренията, до които можете да достигнете, докато се наслаждавате на подбраните късчета мъдрост.
Албумът е двуезичен – на български и на английски език. Петър Дънов е една от духовните икони на България. За него Алберт Айнщайн казва: "Цял свят се прекланя пред мене , а аз се прекланям пред Учителя Петър Дънов от България."
Учението на Дънов е познато в целия свят. Той е основател на духовното общество „Бялото братство“, което има хиляди последователи.
Всяка година те се събират на Седемте римски езера.
Дънов създава Паневритмията, която днес се играе в САЩ, Канада, Франция, Русия, Конго, Австралия и други страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар