5.12.2011 г.

Авторката на „Чашата на проклятието” раздава автографи на 10 декември

Победителката в конкурса „По стъпките на Агата Кристи” крие своята самоличност

Романът на Лора Лазар конкурса „По стъпките на Агата Кристи”. „Чашата на проклятието”от Лора Лазар ще бъде на пазара от 5 декември. За Коледния панаир тази година издателство „Ера” са подготвили различни изненади за читателите.
Авторката ще раздава автографи на 10 декември от 14 до 17 ч. на щанд № 73. Освен това ще организират томбола, която ще бъде изтеглена от Лора
Лазар - трима щастливци ще получат книгата й като подарък.


Неделна нощ. Провинциален град.
След кратко отсъствие реставраторката Яна Среброва безуспешно се опитва да проникне в собствения си апартамент. Патронът на вратата е подменен, а в жилището й има следи от чужд човек. 
Иманярят Игнат Казанджиев изкопава каменна розета със странни знаци върху нея. В същото време от стар гроб е откраднат череп.
На следващата сутрин Яна открива труп на мъж, който притежава ключ от дома й. Колегите й я смятат за мъртва, а вечерта е нападната от непознат, който няколко часа по-късно е убит.
Разследването на двете убийства е възложено на комисар Михаил Донов, известен на всички като Мишената. Те са извършени по един и същи начин – отравяне, а повечето улики водят към Яна. От изчезналия телефон на реставраторката Мишената получава информация къде да намери жертвите. А когато я открива на следващото местопрестъпление, убеждението, че тя е замесена, се затвърждава.
Иманярят Игнат Казанджиев търси помощ от археолог за разчитането на тайнствените знаци върху розетата. Специалистът Боян Градев смята, че в откритата каменна плоча са насложени една в друга две розети от времето на средновековна България – бронзовата с прабългарски руни от Плиска и тази от село Якимово. Но уликите отвеждат Мишената точно до новооткритата каменна розета.
Прабългарски магически ритуали, тайнствени руни и древни легенди са ключът към разкриването на престъпника.

 „Чашата на проклятието” съчетава увлекателен и оригинален сюжет със стари български предания и символи. Резултатът е криминален роман на световно ниво!
Разказът е структуриран на основата на каменната розета, открита от иманяря. Действието се развива за четиринайсет дни, колкото е броят на изсечените прабългарски руни. Същинското повествование е разположено в дванайсет дни, колкото са частите на розетата от село Якимово, а всеки ден е разделен на седем части според броя на лъчите на бронзовата розета от Плиска. В основата на серията убийства са заложени и мотиви от старинната легенда за Ладика и нейната тайнствена лампа.

За авторката:
Лора Лазар е псевдоним, зад който авторката крие истинската си самоличност.  „Чашата на проклятието” е първият й издаден роман. Нейната пиеса „Графити” е представяна на театралните сцени в страната, а втората „Мементо” печели поощрителната награда на конкурса на името на театър „София” през 2010 г.
Мистериозната дама е историк по образование и творец по душа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар