13.12.2011 г.

Старозагорските бензинджии също излизат на протест

Протестен митинг срещу изискването в бензиностанциите да се поставят нивомери ще проведат в Стара Загора собствениците на малки и средни бензиностанции от цялата страна. Според тях решението на Парламента до 31 март всеки съд за гориво да има подобно устройство ще доведе до фалит малките обекти, които са около 2000 в България.
Собствениците на малки и средни бензиностанции от цялата страна са решили да се противопоставят на изискването до 31 март догодина да купят и монтират нивомери с мирен протест в Стара Загора. В 11 часа утре те ще се съберат под стадион „Берое", за да заявят несъгласието си с новата законова мярка, която според тях е безсмислена и непосилна за малките бензиностанции.
Собствениците научили колко трябва да дадат за да оборудват една бензиностанция преди няколко седмици. „Получих две оферти между 15 и 20 хил. лв., но това е без транспортните разходи", каза Ивайло Николов от София.
Малките и средни търговци са учредили свое сдружение, което предстои до бъде регистрирано до дни. Ще изпратят протестно писмо, подписано засега от представители на 115 фирми, до Бюджетната комисия в Народното събрание. В него те се обявяват срещу изискването на Закона сами да заплащат нивомерите и монтажа им в условията на финансова криза.
Според членовете на сдружението устройствата са излишни, защото търговията им и без друго е под непрекъснат контрол от НАП, осъществяван чрез безжична връзка и отчета на продажбите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар