1.12.2011 г.

Военен биг бенд и джазвиртуози с първи по рода си проект в Зарата

Първи по рода си за страната концерт в биг бенд формат ще изнесе военният духов оркестър при Втора тунджанска лека пехотна бригада.
Световноизвестният тромпетист Венцислав Благоев, Цветомир Цанков - вокал, Румен Халачев - пиано и саксофон ще бъдат солисти на биг бенда под пагон. В проекта участват и музиканти от оперетата и военния духов оркестър на Велико Търново.
„Концертът е подарък за старозагорци в навечерието на Коледа. Ще се проведе на 5 декември от 18,30 ч в регионална библиотека „Захарий Княжески", съобщи диригентът на военния духов оркестър при Втора тунджанска лека пехотна бригада капитан Цветомир Василев.
Музикантите представят различни творби от световната джаз класика, ще има фънк и фюжън стилове. Две парчета ще представи и формация „Диксиленд". Във всяко едно от произведенията ще има солисти, което е характерно за биг бенд музиката. Концертът ще започне с изпълнение на вонния оркестър в пълния му състав. „Проектът е продукт на съвместните усилията на разнороден вид музиканти, обединени от световноизвестния гост солист Венцислав Благоев. Познат е на старозагорци като създател на „Лайв Зара джаз". На 23 ноември т. г. той бе поканен от Силви Вартан като гост солист на нейния юбилеен концерт в Париж. За младият колега Цветомир Цанков мога да кажа, че е истинско удоволствие да бъде слушан. Румен Халачев е прекрасен пианист завършил бостънския джаз колеж в Бъркли, откъдето са произлезли всички най-велики имена", представя участниците в проекта диригентът капитан Цветомир Василев.
Той се надява, че продукт на формацията ще се хареса и ще бъде оценен. В България засега военен биг бенд не е свирил никъде, докато в Европа и особено в САЩ е изключително разпространена практика. „Факт е, че тази музиката е красива и се харесва на всички възрасти", казва капитан Василев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар