6.12.2011 г.

Коледната елха разплака заралийчета

Вчера, светна Коледното дърво пред сградата на Общината. Кедърът е от разсадника на общината и е висок 14 метра. Дядо Коледа и кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров с помощта на магически жезъл запалиха светлините на Коледната елха.
Празникът започна с изпълнението на песента „Бог се роди, Коледо" от народен хор „Жарава". Обратното броене на всички, събрали се на площада извести и мигът, в който бяха запалени светлините, а градът бе озарен от празнични илюминации.
Макар и по-скромно украсена бе и засадената в съседство с Коледното дърво сребърна ела, която е висока близо 10 метра. Идеята е в следващи години тя да бъде основното празнично дърво.
Три километра лампички огряха празнично центъра на Стара Загора. Макар че отделените средства за лампички са минимални, от администрацията смятат, че и тази година Стара Загора може да се нареди сред първите градове в страната в класацията за най-хубаво украсен град.
През 2009 година градът зае първо място за най-хубава Коледна премяна.
Това бе официалната информация от церемонията, която се проведе нетрадиционно рано – около 17 часа. Оказа се, че общинарите разплакаха много малчугани, които искаха да присъстват на церемонията, но по това време не бяха приключили учебните часове. Възмутени родители се канят да пишат гневни отзиви в пресата. Още повече, че времето бе много хубаво и празничното настроение можеше да бъде споделено от много повече граждани, най-възторжените от които са децата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар