14.12.2011 г.

Полицай спечели милиони от тотото и си призна

Ченгето-милионер
За първи път в България ударил джакпот от тотото призна публично че е спечелил милиони, съобщава на първата си страница в. "24 часа". Той е шефът на Икономическата полиция в Бургас Никола Стефанов.
”В 8,30 ч на Никулден седнах в кабинета си и отворих вестника. Когато видях печелившите числа, не можах да повярвам. Играя с тях редовно от 25 г., но досега съм печелил само една четворка на 8 март 1988 г. ", разказа Стефанов. Щастливите числа, донесли 2,2 млн., били избрани съвсем произволно.
Не е решил какво ще прави с парите "Трябва ми време да осмисля всичко. Част от парите със сигурност ще отидат за образованието на двамата ми синове. Едно обаче е сигурно - не смятам с нищо да променям начина си на живот и най-вече работата си. Харесвам много това, с което се занимавам, и колектива. От 20 г. съм в тази система, всичко хубаво в живота ми е свързано с нея", обясни Стефанов.
Както всяка седмица, той пуснал 7-те си числа в пълна комбинация. Тиражът бил на 4 декември.
"Тогава бях на работа, въпреки че беше неделя. Работехме по извънреден случай - с английския колекционер на яйца от защитени птици. Акцията продължи и в понеделник. И едва на 6-и успях да си проверя фиша."
Веднага на оперативката в полицията казва, че е ударил шестицата. Първоначално колегите му помислили, че се шегува Стефанов обаче почерпил. Шефовете му решили да го пуснат в отпуск, за да се успокои и да си оправи финансовите дела
Новият тотомилионер на България е съученик на Сергей Станишев от софийския Техникум по полиграфия "Юлиус Фучик" . Преди години заедно усвоявали тънкостите на фотографията - Станишев карал в техникума тогавашното УПК.
За любителите на конспирацията обаче това си е поредния тотозаговор. Защо от толкова години нито един тотомилионер не се престраши да излезе „на светло”? колко мощни са сървърите, които обработват резултатите и може ли да се купи джакпота? Защо сега печели топченге, и то с обща биография със Станишев? Може би, силовакът не се страхува от рекет, но има хипотези, че работата може да е нагласена. На тези въпроси едва ли може да се намери отговор, освен от ръководството на тотализатора, в чийто интерес не е да се говори по темата…

Няма коментари:

Публикуване на коментар