12.12.2011 г.

Старозагорският кмет стана… рицар-тамплиер

Доцент Биволарски спечели най-важния вот

Подобно на своя предшественик и новия старозагорски кмет се сдоби с почетна титла – рицар! Проф. Танчев пък беше удостоен с фанфаронското – „Мъж на столетието”?!? Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров получи званието „Рицар на годината" от Великия приорат на Ордена на рицарите тамплиери - България. То се присъжда за високи социални постижения, рицарска дейност и изповядване на рицарски идеали, което означава чрез личността и професията да работи в полза на хората.
На четвъртия бал на тамплиерите в събота вечерта на бляскава церемония в столичния „Кемпински хотел Зографски" сертификата и статуетката му връчи Великият приор на Велик приоратБългария Румен Ралчев. Посланието към най-младия кмет в България беше: „Това отличие да напомня на Живко един ден, че и ние сме били съпричастни към бъдещите му успехи". Ралчев му пожела още да работи в полза на обществото, в подкрепа на младите хора, като един от тях.
Тазгодишният бал премина под мотото „Гражданските сдружения са тези, на които обществото трябва да заложи, в помощ на хората и на децата". Основен акцент на бала бе провеждането на традиционния благотворителен търг, на който бяха събрани над 14 000 лв.
На рицарят му предстои да вземе тежки решения, в интерес на общността – нов договор за сметта и проблема с градския транспорт. Концесионерът „Нелсън Чистота”, чийто договор изтича вече е заявил, че иска увеличение на такса смет с около 700 000 лева. Автобусния превозвач също иска повече пари от общинския бюджет. Дали един рицар ще е достатъчен да се пребори с двата дракона, които бъркат в джоба на заралии? Вероятно и пишман-рицарите тамплиери трябва да заформят кръгла маса, за да преборят тези „чудовища”!
 Вторият от балотажа на местния вот въпреки загубата оцеля на партийния пост. Въпреки атаките от лобито на д-р Евгений Желев, който открито залагаше на независимият кандидат Дамян Георгиев.
След близо 9 часа, бурни дебати, критика и самокритика, досегашният председател на Общинския съвет на БСП Бойчо Биволарски, остава на поста си.
82-ма поискаха неговата оставка, а 87 гласуваха "против" по време на заседание на местната организация на социалистите. Право на участие в редовната общинска конференция имаха 257 делегати.
Две бяха точките в дневния ред на форума: оценка и анализ на резултатите от местните и президентските избори и организационни въпроси. Според представения доклад изборите за държавен глава в Стара Загора получиха добра оценка, а тези за общински съвет и кмет -незадоволителна. От името на 5-членната работна група, с председател Илия Златев, бе предложено Биволарски да бъде освободен от поста председател на БСП в Стара Загора.
След тайно гласуване стана ясно, че Биволарски оцеля с гласовете на петима делегати.
В Община Стара Загора кандидат-президентската двойка Калфин-Данаилов получи гласовете на 27,04% от старозагорци, а листата с общински съветници на колиция "БСП ПБС" - 15,96%. 32,88 от старозагорци дадоха своя глас за Бойчо Биволарски на изборите за кмет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар