10.06.2013 г.

Дарът на светулките – поредното заглавие от Никълъс Спаркс

Новото заглавие от Никълъс Спаркс „Дарът на светулките” вече е в книжарниците.
След провала на брака си Джеръми Марш бе решил да затвори завинаги своето сърце за любовта. Убеден, че не може да има деца, той се отдава на блестяща кариера в Ню Йорк.
Но съдбата има други планове за него!
Сега Джеръми живее в малкото градче Бун Крийк и планира сватба с прелестната Лекси. Двамата очакват своето първо дете, а животът им се нарежда много по-добре, отколкото той някога е мечтал. Но едно анонимно писмо отприщва поредица от събития, които подлагат на изпитание любовта им.
Техните приятели недоумяват защо толкова избързват да сключат брак, след като едва се познават. А Лекси и Джеръми се опитват да се справят със страховете, които предшестват предизвикателството да бъдеш родител, както и със собствените си съмнения.
Второ писмо разклаща крехкото доверие, което двамата са изградили. Но една далеч по-страшна вест отхвърля булото на съмненията и сплотява Джеръми и Лекси, защото само тяхната дълбока любов може да ги приведе през това тежко изпитание.
Всеки обикновен човек има своята необикновена история, а Никълъс Спаркс умее да пресъздава тези съкровени разкази, заредени с нежност и емоция и способни да развълнуват всяко поколение. Перото на писателя-магьосник пронизва сърцето на читателите там, където откриваме истинските чувства – болезнени, вълнуващи, дълбоки. „Дарът на светулките” е красива история за искрената любов между двама души, но и за неизчерпаемата и безрезервна обич на родителите към техните деца.
Под логото на ЕРА са издадени девет романа на Никълъс Спаркс – „Нощи в Роданте”, „С дъх на канела”, „Последна песен”, „Един ден, един живот”, „Завой на пътя”, „Талисманът”, „Пристан за двама”, „Моят път към теб” и „Светлинка в нощта“. На бурен успех по цял свят се радват и екранизациите на произведенията на Спаркс.
За автора:
Никълъс Спаркс е най-продаваният американски автор в света. Тиражите на книгите му надхвърлят 80 милиона екземпляра в целия свят, а романите му са преведени на повече от 45 езика. Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа като продавач на стоматологични продукти, обикаля почти цяла Америка, докато не решава да развие своето писателско дарование. Успехът му не закъснява. Критици и читатели са във възторг от неговите романи, а приходите са на стойност няколко стотин милиона долара.
Освен че е майстор на перото Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година), има черен пояс по таeкуондо, както е и основен съперник на Дж. К. Роулинг (авторката на „Хари Потър”) за първото място в класацията за най-продавани автори на „Ню Йорк Таймс”, а списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар