5.06.2013 г.

Дама най-вероятно ще управлява област Стара Загора

Номинациите за поста областен управител ще бъдат представени на заседание на Общинския съвет на БСП.
Едно от имената, за които в публичното пространство се говори, че най-вероятно ще замени Недялко Недялков, е на инспектора от Областната Агенция по безопасност на храните Живка Аладжова. В края на март на общинската партийна конференция в Стара Загора Аладжова беше сред десетте кандидати за депутатската листа.
Бившият кмет и министър на здравеопазването д-р Евгений Желев също е сред тиражираните номинации, а за един от заместниците на бъдещия губернатор на Старозагорска област се спряга името на Васил Самарски. Той беше зам.-председател на Областния предизборен щаб на БСП, два мандата председател на Общинския съвет в Казанлък и кандидат за кмет на социалистите през 2011 година. Другото зам.-областно място вероятно ще бъде заето от човек на ДПС. Движението излъчи двама депутати в 42-то Народно събрание от региона.
Общинският лидер на социалистите Илия Златев не коментира информацията, но подчерта, че номинациите за поста областен управител трябва да бъдат разгледани и гласувани както от общинския, така и от областния съвет на партията.
Последната дума ще има премиерът Пламен Орешарски. Очаква се на утрешното заседание на Министерския съвет да бъдат разгледани номинациите за областни управители, както и тези за заместниците им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар