11.06.2013 г.

Дан Браун отново е на върха по тираж с критикуваната си нова книга „Ад”

Новата книга на Дан Браун е отново бестселър – отсам и оттатък Атлантика, въпреки че новото произведение на авторът на „Шифърът на Леонардо” отново бе посрещнат „на нож” от критиците. На Запад книгата излиза под заглавието „Инферно”, при нас е „Ад”. За почитателите на Браун това няма значение. Може би нашите преводачи са свързали превода с Данте и неговия Ад, нали действието се развива във Флоренция…Наукообразния сюжет обаче хваща читателското око, защото е написано увлекателно и майсторски, ако и да се разминава с фактите, които пък дразнят хората, които са учили повечко история…
"Търсете и ще намерите." - Тези думи отекват в съзнанието на видния харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън, когато се свестява в болница, без спомен къде се намира и как се е озовал там. Не може да обясни и произхода на страховития предмет, открит сред вещите му.
Заплаха за живота ще запрати Лангдън и младата лекарка Сиена Брукс на главоломна гонитба из Флоренция. Единствено познаването на тайни проходи и древни загадки, спотайващи се зад историческата фасада, може да ги спаси от неизвестните им преследвачи.
Водени само от няколко стиха от мрачния шедьовър на Данте, Лангдън и Сиена трябва да разгадаят серия шифри, скрити дълбоко в някои от най-прочутите творби на Ренесанса – скулптури, картини, сгради, – за да открият отговора на загадка, която може би ще им помогне да спасят света от ужасяваща заплаха...
Разиграващ се на невероятен фон, вдъхновен от една от най-зловещите литературни класики в историята, „Ад” е най-завладяващият и предизвикващ размисъл роман на Дан Браун досега - задъхана надпревара с времето, която ще ви грабне още от първата страница и няма да ви остави до последната.
Дан Браун е автор на „Шифърът на Леонардо”, един от най-четените романи на всички времена, а също и на два други световни бестселъра, главен герой в които е професорът от Харвард Робърт Лангдън – „Изгубеният символ” и „Шестото клеймо”. Писателят живее в Нова Англия със съпругата си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар