21.06.2013 г.

Британка ще снима филм по бестселъра „Петдесет нюанса сиво”

Британската режисьорка Сам Тейлър-Джонсън е избрана да заснеме филма по еротичния бестселър "Петдесет нюанса сиво" от ЕЛ Джеймс, предаде ДПА, позовавайки се на публикация във "Варайъти".
Съобщението гласи, че продуцентът Майкъл де Лука е предпочел жена със скромен опит пред утвърдени режисьори като Гюс ван Сант и Джо Райт, фигуриращи в краткия му списък, пише БТА.
Единственият игрален филм, режисиран от Сам Тейлър-Джонсън, е "Nowhere Boy" - биографична история за юношеските години на легендарния фронтмен на "Бийтълс" Джон Ленън.
Главната роля във филма изпълни 23-годишният Арън Тейлър-Джонсън, който сега е съпруг на 46-годишната режисьорка.
Актьорът е сред претендентите за ролята във филма "Петдесет нюанса сиво" на младия милиардер Крисчън Грей, въвел в света на садо-мазо секса невинната студентка Анастейжа Стийл.
"Изключително се вълнувам, че съм натоварена да пренеса "Петдесет нюанса сиво" от страниците на книгата на големия екран. Героите Крисчън и Анастейжа влязоха под кожата ми и искам да кажа на легионите фенове на романа, че ще се опитам да пресъздам по същия въздействащ начин творбата на Ерика", се казва в изявлението на Сам Тейлър-Джонсън.
"Сам притежава уникалната способност да претворява с лекота сложни взаимоотношения, вплитащи любов, емоция и сексуална химия, както и да поема рискове и да прекрачва бариери, ако е необходимо. Това я прави идеалният избор да пренесе историята на Крисчън и Анастейжа на големия екран", гласи изявлението на продуцента Майкъл де Лука.

Няма коментари:

Публикуване на коментар