25.06.2013 г.

Берое среща Апоел за Лига Европа

Израелският Апоел (Тел Авив) ще е първият съперник на Берое в европейските клубни турнири. Старозагорци ще играят в Лига Европа след като през май спечелиха Купата на България. „Зелено-белите" ще стартират директно във втория квалификационен кръг.
Първият мач с Апоел е на 18 юли в Стара Загора. Реваншът е на 25 юли в Тел Авив.
Часове преди да разбере съперника си Берое изигра и първата си контрола. В Стара Загора тимът на Петър Хубчев се наложи с 4:1 над новака в А група Любимец. Амир Саюд на два пъти, Георги Андонов и Венци Христов вкараха головете за старозагорци, а Анатоли Тодоров реализира почетното попадение за гостите.
Старши треньорът на Берое Петър Хубчев пусна в игра 23 футболисти като участие не взеха Мартинс и Джоман, които имат травми. Наставникът на Любимец Веселин Великов също използва проверката, за да даде игрови минути на голям брой от своите футболисти.
„Най-радостното е, че нямаме контузии", лаконичен бе след първия приятелски двубой треньорът Петър Хубчев.
С двубоя приключи първият етап от подготовката на Берое за новия сезон. До този момент тимът тренира в Стара Загора, а от утре заминава на лагер в Смолян. Там ще се състоят и останалите проверки на „зелено-белите" преди старта на шампионата.
На проби в тима пък продължава да бъде полузащитникът Меди Оуретани. Мароканецът с френски паспорт тренира от няколко дни с тима, взе участие и в двубоя с Любимец. Предишният играч на проби - холандецът Мохамед Айнане не успя да впечатли и бе освободен.
От 1995 г. евреите се състезават в европейските клубни турнири. По време на участията си в различните турнири под егидата на УЕФА Апоел постигна знаменателни победи над отбори като Челси, Милан, ПСЖ, Хамбургер, Рейнджърс и Селтик.Тимът завърши на третото място в последното издание на Изралската Висша лига. Апоел играе мачовете си на 15-хилядния стадион „Блумфийлд Стейдиъм“.Най-високото постижение на Апоел в евротурнирите е четвъртфинал за Купата на УЕФА през 2002 г., когато отпада след 1:2 от Милан. През последните две години играе неизменно в групите на Лига Европа, от които обаче не успява да излезе. През сезон 2010-11 достига груповата фаза на Шампионската лига в компанията на Лион, Бенфика и Шалке 04. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар