20.06.2013 г.

Световният смърфоден ще отбележат и у нас на 22-и юни

Забавната игра "Не се сърди, Смърфче" е българското участие в Световния ден на смърфовете, който се провежда едновременно в цял свят с цел утвърждаване на добрите идеали: приятелство, семейни ценности, доброта, честност, намерили място във филмите за малките сини геройчета.
Това лято излиза вторият игрален филм "Смърфовете 2", озвучен на български език.
 В игрите "Не се сърди, Смърфче", които ще се проведат на 22 юни от 11:00 часа пред Градската градина, свои смърфоотбори ще смърформират българските актьори, озвучили филма: Робин Кафалиев, Наката и Дачко от предаването "Аламинут" и Поли Генова, с чийто глас говори Смърфиета.
Освен тях ще има отбори на световните партньори на събитието, на талантливите млади изпълнители от "Гласът на България" и на деца от детски градини в София.
Водещ на игрите е Генчо Генчев, познат като "Инспектор N’Joy".
Отбелязването на Световния ден на смърфовете пред знакови сгради в столицата е в партньорство със Столичната община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.
Всички участници ще бъдат с фланелки "Смърфовете 2". Всеки от тях ще си тръгне с подарък, а за победителите от игрите "Не се сърди, Смърфче" ще има специални награди.
 Кадри от събитието ще влязат в интерактивна смърфокарта, съставена от снимки от цял свят,
посветени на Световния ден на смърфовете, а световните медии ще покажат репортаж от териториите с най-интересни идеи за отбелязване на празника на Пейό.
В игрите "Не се сърди, Смърфче" могат да се включат малки и големи фенове, дошли на място пред Градската градина, като се запишат за участие в отборите или подкрепят самите участници.
За гостите на събитието организаторите от "Александра филмс", дистрибутор на филма, са предвидили и смърфокриеница - на различни тайни места в Градската градина 15-сантиметрови смърфчета ще се крият от любопитните погледи.
По даден сигнал ще започне "смърфотършуване" и който намери смърфче, остава си за него.
Отбор в игрите "Не се сърди, Смърфче" ще имат и деца с онкохематологични заболявания, като сдружението "Деца с онкохематологични заболявания" ще подарява по една ръчно изработена и оцветена фигурка на всеки гост, дарил сума за изграждане на Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания.
Смърфоакцията е на 22 юни, от 11.00 часа в Градската градина в София, на площадката срещу Националната художествена галерия. Филмът "Смърфовете 2" тръгва по екраните в България на 16 август, озвучена на български език.
Световният ден на смърфовете се отбелязва за втори път. Събитието на 22 юни е в чест на рождения ден на Пейό, създателят на смърфовете, роден на 25 юни 1928 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар