28.06.2013 г.

Закриха агенцията за приватизация в Стара Загора

По решение на старозагорския Общински съвет, общинското търговско дружество „Обредни дейности" ЕООД ще бъде преместено в сградата на бившето „Бюро по труда" на ул. "Хаджи Димитър Асенов" № 22. За целта се предоставя имота, който е общинска собственост, за безвъзмездно ползване. След ремонта на сградата в нея ще бъдат настанени още Административно бюро „Център", счетоводството на Социалните домове, счетоводството на „Детски ясли", както и звено "Благоустройство и озеленяване". За нуждите на „Обредни дейности" ЕООД са разпределени помещения в североизточната част на сградата, в които ще се настани администрацията, погребалното бюро и магазинът за младоженци.
Съветниците не подкрепиха проекторешението за възлагане изработването на Общия устройствен план на община Стара Загора, който осигурява развитието на селата в нея по единни критерии през следващите 20 години.
Още 100 хил. лева от резерва на общината ще бъдат отпуснати за провеждането на Балканиада по лека атлетика за мъже и жени на 27 и 28 юли в Стара Загора, стана ясно още на сесията. Парите ще бъдат към предвидените първоначално 50 000 лв., които се оказаха недостатъчни. Средствата ще бъдат предоставени на Спортен клуб по лека атлетика „Берое" за финансиране на организацията и провеждането й.
По предложение на Надзорния съвет, поради изчерпване на предмета на дейност, се закрива Общинската агенция по приватизация, решиха с единодушие съветниците. Мотивът е, че през последните 4 години агенцията е извършила само 19 сделки за по-малко от 2 милиона лева. Функциите на ОАП ще се поемат от общинската администрация, а контролът ще се осъществява от Постоянната комисия по стопанска политика към ОбС. Спестените разходи от издръжката на приватизационната агенция ще бъдат насочени за издръжка на администрацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар