14.06.2013 г.

Живка Аладжова поема губернаторския пост в Старозагорско

Слуховете се оказаха напълно верни – Живка Аладжова бе утвърдена с още осем нейни колеги като областен управител. Тя ще поеме губернаторския пост в Старозагорско от временния управител Димитър Драчев.
Живка Аладжова  е родена на 20 декември 1970 г. в Стара Загора. Завършила е административен и здравен мениджмънт в Стопанско-юридическия факултет на Великотърновския  университет „Св. Св. Кирил и Методий” през 2000 год. (магистърска степен). През 2012 год. в Аграрния факултет на Тракийския университет в Стара Загора завършва втора магистърска степен по специалността „Зооинженерство”, програма „Управление на системите за безопасност и качество на храните”. В Медицинския институт във Варна през 1992 год. е завършила специалността „Здравен инспектор”.  
Специализирала е в сферата на одита  и оценката на риска в областта на храните.
Преминала е курс за анализ на опасностите и контрол на критичните точки  и за законодателството на ЕС относно безопасността на храните. Средното си образование завършва в СОУ „Максим Горки” в Стара Загора.
Работи дълги години (1993-2011г.) като инспектор в областта на контрола на храните  в  РИОКОЗ (преди това ХЕИ) в Стара Загора. От 2006г. до 2011г. е  началник-отдел  „Административно-стопански” в РИОКОЗ. От  м. март 2011 година е гл. инспектор в Областната дирекция по безопасност на храни в Стара Загора.
Член е на БСП 13 години. От 2002 год. до настоящия момент е член на Общинския съвет на БСП – Стара Загора. Секретар е на партийната организация „Център” в областния град. Делегат е на 48-ми  Конгрес на БСП.
Владее английски и руски език. Има  дъщеря на 22 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар