20.12.2010 г.

Камата в ново амплоа – водещ на „Спортист на годината”

Носителят на приза "Спортист на годината" през 1994 г. Христо Стоичков ще бъде водещ на церемонията по награждаването на 10-те най-добри спортисти на България, 3-мата най-добри треньори, отбора на годината и спортист №1 с увреждания за 2010 г., която ще се проведе на 22 декември, сряда, от 20.30 часа.
Това ще е дебюта на най-титулования български футболист като водещ. До него на сцената на "Рейнбоу Плаза" ще бъде и неотразимата и винаги позитивно настроена Нели Атанасова. Освен като телевизионна водеща, тя е известна и като европейска  шампионка и вицешампионка по художествена гимнастика.
Класираните от 10 до 4 място ще получат своите статуетки от носители на отличието "Спортист на годината" през 53-годишната история на церемонията, едни от най-успелите ни и обичани спортисти.
Министър-председателят ще награди почетната тройка, както и Треньор на годината. Останалите двама ще получат своите картини от министъра на спорта и Треньор на годината за 2008 г. Свилен Нейков.
Ректорът на НСА – проф. д-р Лъчезар Димитров, ще връчи наградата на Спортист №1 с увреждания, а шефката на БОК и четирикратен носител на "Спортист на годината" Стефка Костадинова ще награди най-добрия "Отбор на годината".
Церемонията „Спортист на годината“ ще се излъчи на живо по БНТ1, БНТ Сат, на www.bnt.bg, www.gong.bg и по Дарик Радио от 20.30 до 22.00 часа.
53-тото издание на Церемонията е под патронажа на министър-председателя на Република България и се осъществява със съдействието на единствения лицензиран букмейкър у нас Еврофутбол, най-големия мобилен оператор М-Тел и Евробет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар