17.12.2010 г.

Второ РПУ откриват в Стара Загора преди Коледа

На 21 декември в Стара Загора официално ще бъде открита сградата на Второ районно управление Полиция, съобщи директорът на ОД МВР комисар Алекси Алексиев. То ще обслужва около 80 000 жители от районите западно от бул. Митрополит Методий Кусев, в т.ч. отдалечените от центъра квартали Железник, Три чучура, Три чучура-север, Казански, Лозенец и Македонски.
Модерната сграда на новото районно управление в кв. Железник е изградена изцяло със средства на МВР върху парцел с площ 1630 кв. м, безвъзмездно предоставен на министерството от Община Стара Загора. Изграждането му струва 5.5 млн. лв. Второто РПУ в Стара Загора е най- модерното в страната. В момента в България няма друга подобна сграда, казва Христо Михалев, управител на Лесо инвест ООД, из пълнител на обекта. Той цитира мнение на проверяващи специалисти. РПУ-то има два корпуса, свързани с топла връзка, пише вестник Национална бизнес поща.
Първият етаж на западния корпус е обособен като самостоятелен административен център за обслужване на граждани. В него са звената, свързани с издаването на документи за самоличност, с контрола на общоопасните средства и безопасността на движението. Осигурени са достъпност и условия за обслужване и на хората с увреждания. В този корпус ще бъде преместено и заведението за отрезвяване.
На петте етажа в основното крило са изградени над 60 работни помещения, приемна за гражданите, самостоятелно обособена дежурна част, стрелбище и голяма фитнес зала, в които служителите на реда да поддържат физическа и стрелкова подготовка. Осигурени са достатъчно на брой, удобни и достъпни за гражданите помещения, за полицейските инспектори от териториална полиция и разследващите полицаи. Сградата разполага със специализирани помещения за полицейска закрила и задържане, стаи за свиждане. Има модерни помещения за разпит на задържаните лица и специална стая за разпознаване, изградени в съответствие с европейските стандарти.
Досега Стара Загора бе единственият голям областен център, обслужван от едно районно полицейско управление. Очаква се Второто районно управление в Стара Загора да заработи още през първите дни на 2011 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар