2.12.2010 г.

Мобилтел удължава срока за плащане с шест дни

До Коледа и Нова година "Мобилтел" ще изпрати всички закъснели фактури на клиентите. Това обяви шефът на оператора Андреас Майерхофер. Забавянето се е получило заради преминаването към нова система за обслужване на клиентите. Като знак за извинение "Мобилтел" удължава с 6 дни срока за плащане на фактурите, т.е. вместо за 15 дни сметката вече ще може да се плати до 21-ия ден, преди телефонът да бъде спрян.
Заради закъсненията много клиенти ще получат сметките си в много кратки промеждутъци от време, примерно само седмица след предишната. Всички те ще бъдат уведомявани предварително с есемеси. "Но това не променя начина на отчитане - всяка сметка ще е само за период от един месец, както и досега", подчерта Майерхофер.
Шефът на "Мобилтел" определи като смехотворни твърденията, които изпълниха интернет пространството в края на лятото - че при внедряването на новата система са изгубени данни на клиентите и че сметките оттогава се определят на око. "Единствената причина за закъсненията беше, че от 6 септември насам при нас работят паралелно две клиентски системи. И старата, и новата изчисляват сметки, но фактурите издаваме само по новата и се налагаше да проверяваме всяка една по една, и то много внимателно", каза Майерхофер.
"Чудя се как хората могат да разпространяват такива небивалици, че сме изгубили данни - те бяха 100% пренесени в новата система и нищо не е изгубено. От 4 септември в старата система вече не въвеждаме данни", подчерта Майерхофер. Той съобщи още, че в 90% от случаите, клиентите вече могат да проверяват текущото си потребление по телефона през *88. Тази услуга също бе засегната от смяната на системите.
За потушаване на недоволството на клиентите от компанията организират новогодишна игра, наречена условно "М-Тел сбъдва мечти". Тя ще стартира от 2 януари. От тази дата всеки клиент може да изпрати едно съобщение на безплатен номер (най-вероятно 8888), в което да опише какво иска през 2011 г. Желанието трябва да е на стойност до 8888 лева и да бъде изпълнимо. Специално жури ще отсее най-интересните предложения и ще ги сведе до 88, които операторът ще изпълни.




Няма коментари:

Публикуване на коментар