6.12.2010 г.

Зимните ни курорти с „европейски оферти”

И този зимен сезон почивката в българските зимни курорти ще излезе солено, цените им са съпоставими с най-баровските европейски курорти. Боровец, Банско и Пампорово вече са готови с офертите на лифт картите, а хотелите отдавна предлагат коледни и новогодишни пакети на респектиращи цени. Средно по 200 лв. на ден трябва да заделим за нощувка и лифт карта около и след Бъдни вечер, показват сайтовете на трите големи курорта. Спането в хотел 3 или 4 звезди е между 100 и 150 лв. на ден, а дневната карта за лифт струва като миналата година - около 50 лв. Туроператорите предлагат подобни ценови оферти и за ски в Алпите.
499 лв. струва новогодишен пакет в хотел три звезди в Пампорово. Цената е на база all inclusive за три нощувки на човек в двойна стая, като включва и лифт карта, ползване на сауна, басейн и джакузи. Същият хотел извън празничните дни предлага нощувка в двойна стая за 98 лв. - с включени дневна лифт карта и карта за нощно каране.
В Боровец може да посрещнете Нова година в четири звезди срещу 457 лв. Цената пак е за три нощувки в двойна стая all inclusive. В добавка с 3-дневна лифт карта почивката излиза 551 лв. на човек
Нощувките в тризвездните хотели в Банско излизат около 75 лв.
Туроператорите предлагат и сходни цени за новогодишна почивка дори в австрийските ски курорти. Например за тризвездни хотели там има и оферти по 98 лв. на вечер в двойна стая с включена закуска, басейн и сауна. Картите за лифт се плащат отделно, но струват колкото в България. Друга алпийска оферта включва нощувка в 3-звезден хотел за 138 лв. на вечер в двойна стая плюс закуска, вечеря, безплатни СПА услуги (без масажите). За 5 и повече нощувки има бонус - безплатен пропуск до ски пистата.
СМЕТКИ
Дневната лифт карта в Пампорово този сезон ще струва 50 лв., а в Боровец - 55 лв. Най-евтино традиционно е в Чепеларе - 38 лв. Банско още не е обявило цени, но се очаква дневната карта пак да е 50 лв.
Проучването на Европейския потребителски център за предния ски сезон разкри, че картите в някои световноизвестни курорти са по-евтини от тези в България. Например в Гармиш Партенкирхен - 23 евро. Курортът разполага с десетки лифтове и над 70 км писти - за професионалисти, начинаещи и напреднали. Лифт картите за Оберсдорф и Райт им Винкл миналата зима струваха съответно 24 и 22 евро.



Няма коментари:

Публикуване на коментар