7.12.2010 г.

ЕКОПАК отчете успешна национална кампания “Архитекти на бъдещето”

До края на месец  ноември 2010 г., от рециклирани отпадъци и опаковки  са спасени  323 000 дървета, спестени са 54 млн.квч. електроенергия, 891 млн. литра питейна вода, 69 600 барела петрол, намален  е обема на депонираните отпадъци  на градските депа  с 111 400 куб. метра
 „ЕКОПАК България” АД обяви резултатите от национална информационно - образователна кампания за мотивиране на гражданите за участие в системите за разделно събиране на отпадъци от опаковки, под наслов „Архитекти на бъдещето”.  Кампанията се състоя от  7 октомври до 13 ноември. в 6 областни центрове на страната – Русе, Добрич, Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен. Там бяха разположени ЕКО шатри, където три равни по големина сектора на територията на шатрата  символизираха 3-те типа отпадъци от опаковки. Син – за хартия, жълт – за пластмаса и метал, и зелен – за отпадъци от стъкло.
По време на кампанията специалният екип от консултанти на ЕКОПАК посрещна над 35 000 души за целия период на активността, като ги информираше за целия процес на рециклиране, а основна атракция както за по-възрастните, така и за най-малките „архитекти на бъдещето” представляваха уникалните експонати изработени изцяло от трите вида отпадъци. Над 50 детски градини и училища организираха за своите възпитаници посещение в ЕКО шатрата.
Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на Екопак България АД отлична оценка на кампанията и сподели намеренията на ЕКОПАК да проведе отново  инициативата „архитекти на бъдещето” и през следващата 2011 г.
На представянето бяха показани уникални експонати изработени изцяло от трите вида отпадъци. Те  бяха изложени и в ЕКО шатрите във всички градове, в които се провеждаше кампанията.  На вниманието на присъстващите на пресконференцията бяха показани ЕКО домовете изрисувани от  деца от градовете, в които бе проведена кампанията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар