3.02.2015 г.

„Герой по неволя" е новото заглавие от Льоса на книжния пазар

„Герой по неволя" на нобеловия лауреат Марио Варгас Льоса излиза на български език на 2 февруари, съобщиха издателите от "Колибри".
Разказвачът пренася читателите в Перу, за да ги запознае с двама обаятелни мъже, двама "тихи" герои, чиито съдби се пресичат неумолимо. Единият е Фелисито Янаке, скромен собственик на транспортна фирма, който става жертва на изнудване. Другият е Исмаел Карера, влиятелен собственик на застрахователна компания в Лима, който готви план за отмъщение срещу алчните си, мързеливи синове.
В романа присъстват и много от познатите герои на Варгас Льоса, а двама от тях, сержант Литума и капитан Силва, въвличат в криминална интрига.
Марио Варгас Льоса е сред величията на латиноамериканската белетристика. Той съчетава криминални мистерии с исторически факти, политическа алегория със социална критика. Творби като "Кой уби Паломино Молеро?" и "Литума в Андите", сега и "Герой по неволя", свидетелстват за ангажираността на писателя с болезнената тема за същността на перуанското общество.

Няма коментари:

Публикуване на коментар