16.02.2015 г.

За втора година прием за китайска паралелка в Руската гимназия

За втора поредна година СОУ „Максим Горки“ в Стара Загора ще приема ученици след завършен 7 клас в паралелка с интензивно изучаване на китайски език, съобщи директорът на училището Марияна Пенчева. В началото на януари е заявен държавният план-прием, предстои утвърждаване от началника на Регионалния инспекторат на Образователното министерство, уточни тя.
Като „революционна и рискована крачка“ определя създаването на паралелка с китайски език в СОУ „Максим Горки“ неговата директорка. „Благодаря на ръководния екип на училището и на колегите, че приеха идеята ми да реализираме този прием, защото без тяхната подкрепа, не бих успяла да я осъществя“, казва Марияна Пенчева. 
Проучванията на училището сочели, че има интерес към азиатския език. Китайският е много атрактивен, но да свържеш съдбата си с него, е много отговорно, осъзнавали риска директорът и колегите й. В средата на първата за китайската паралелка учебна година, Марияна Пенчева обаче признава, че рискът си е струвал и обучението върви успешно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар