23.02.2015 г.

Пътеводител на добрата храна е вече в книжарниците

Книгата „Улична храна“ на Том Паркър Боулс на Lonely planet излиза на българския пазар, съобщават издателите от „Вакон“.
Изданието е за хора, които обичат да пътуват и да се потапят в автентичната атмосфера на мястото, на което са. Уличната храна е хапка от живота на различните култури, парадната врата към неподправения бит.
В изданието са събрани 100 съблазнителни ястия от 55 страни, подробни рецепти в три различни категории на трудност, произхода, историята, културния контекст на консумацията, начина на ядене, къде да го намерите и колко приблизително би ви струвало това удоволствие. Освен с изкусителни снимки рецептите са придружени и със специфични съвети и възможни вариации.
Книгата обещава да задоволи всяка прищявка - от малко познати кулинарни шедьоври до любими популярни ястия. Включени са и множество любопитни подробности като например разгорещеният спор за произхода на фалафела, който продължава и до днес; изобретателния дух на кубинската песо пица; както и толкова подробно описание на начина, по който трябва да се отхапе от турския балък екмек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар