25.02.2015 г.

Старозагорци ще променят бюджета заради ремонта на Математическата гимназия

Старозагорските общински съветници ще заседават извънредно на 26 февруари, четвъртък, от 9 часа. В дневния ред влиза предложение за вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета на Община Стара Загора за 2015 година. Мотивът е  необходимостта от спешен ремонт на сградата на ПМГ „Гео Милев“  в Стара Загора.
Общо пет ще бъдат предложенията, които съветниците ще обсъдят в последния четвъртък от февруари на извънредната сесия на ОбС.
 Сградата на природоматематическата гимназия „Гео Милев", в която парче мазилка се откърти от тавана на класна стая и падна върху главите на две ученички, ще бъде основно ремонтирана. „Лошото състояние на сградата и опасността за здравето на децата и персонала, налагат спешнен ремонт и обновяване. Това съобщи ден след инцидента старозагорският градоначалник Живко Тодоров.
Цялостният ремонт и саниране щяло се извърши с общински и държавни средства. Общината щяла да осигури 1 млн. лв. от собствения си бюджет за обновяването на сградата, а останалите щели да бъдат добавени от държавния бюджет. Живко Тодоров е получил личното уверение от премиера Бойко Борисов, че държавата ще даде рамо за този спешен ремонт на елитното школо.
Реконструкцията и модернизацията на гимназията щяла да струва близо 3 млн. лв. Милион от необходимата общинска лепта за обновяването на училището, щяла да бъде взета от намаляването на планираните за ремонти на пътната инфраструктура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар