12.02.2015 г.

Концерт посветен на Моцарт представят солистите на старозагорската оперна сцена

Концертът „Геният на Моцарт“ на 17 февруари от 19 часа във фоайето на Операта е своеобразно разделен на две части. Първата е чисто концертната, в която ще се представят любими и популярни арии от опери на Моцарт - от солистите Офелия Христова, Александър Марулев, Светлана Иванова -гост, Димитър Арнаудов -гост и Дайана Георгиева -гост.Във втората част сбито се проследява сюжетната линия на операта "Сватбата на Фигаро". В ролята на Фигаро е Ивайло Джуров-гост, Сузана са Яница Нешева и Нели Нечева-гост, Бартоло е Евгений Арабаджиев-гост, Марчелина е Нина Димитрова, Графът е Георги Димитров-гост, Графиня - Емилия Джурова, Керубно - Гергана Петрова-гост, а Барбарина - Яна Стефанова-гост. Режисурата, сценичната аранжировка и костюмите са на Денис Иванов-гост. Акомпанимент - Полина Влахова-гост и Владимир Стефанов-гост
„В режисьорската си концепция извеждам на преден план комедийното и индивидуализма, разглеждам всички действащи лица абсолютно личностно и индивидуално, придавам на всеки от тях характерна особеност и стойност на главен герой. Действието се развива в "комично" време - в салона и верандата на испанска хасиенда“. Денис Иванов
Денис Иванов е роден на 15.02.1990 г. в Стара Загора. През 2009г. завършва НУМСИ"Христина Морфова" Стара Загора и е приет на първо място в НМА"Проф. Панчо Владигеров" в специалност класическо пеене. През 2015г. завършва магистратура „ Музикално-сценична режисура“ при проф. Румен Нейков, отново в НМА. От 2014г. е хоноруван преподавател по актьорско майсторство в НУМСИ Стара Загора.
През 2014г. по покана на ТМПЦ Варна е асистент- костюмограф на Жули Скобелцин за постановка на "Отело". През периода 2010-2015г. Денис Иванов поставя ред камерни спектакли с потпури от оперите "Евгений Онегин" ,"Дама Пика", "Йоланта", "Сватбата на Фигаро", "Йоланта", "Дон Карлос", "Макбет", "Борис Годунов" , "Мадам Бътерфлай", "Вива ла Мамма" и др.
Работил е с диригентите Борис Хинчев, Драгомир Ненов, Деян Павлов, Божидар Бонев, Дидие Талпен и Стефано Сегедониу с режисьорите Румен Нейков, Емануел Кордолиани, Петко Бонев, Павел Герджиков и Нина Найденова, с известните солисти Калуди Калудов, Анна Дитри, Тихомир Андролов, Елена Чавдарова, Яница Нешева, Нина Димитрова и др.
Старозагорската публика го познава и от участията му в операта „Пощальонът от Лонжумо“, концерта-спектакъл „Фантомите на операта“, от детската опера „Макс и Мориц“ и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар