14.01.2015 г.

Легионери от „Берое” се включват в дебата „Стара Загора и чужденците”

Двама от чуждестранните футболисти на ФК „Берое” ще участват в обществения дебат „Стара Загора и чужденците” на 15 януари, от 19 ч. , в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, организиран от „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед“.
Събитието е по проект на "Център за култура и дебат - Червената къща", финансиран по Програмата за финансиране на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, в който си партнират 6 организации от различни български градове.
Двамата играчи на „Берое” бяха привлечени със съдействието на Дончо Христов, председател на националния фен-клуб „Берое”, Стара Загора. Те ще се включат в събитието с изпратен от клуба преводач. Тази седмица футболистите на „Берое” са на тренировъчен лагер на Старозагорски минерални бани.
Игор Джоман, играещ като централен полузащитик, е роден на 1 май 1986 година в Клермон, Франция. През сезон 2003/2004 играе за Б отбора на „Амиен“ (Франция). През 2004 година е привлечен в град Гингам, Франция от едноименния тим, където изкарва до 2010 година като има 50 мача и 1 гол за елитния тим и доста срещи за Б отбора. Играе и за „Гингам“ за Лига Европа срещу „Хамбургер“.
Жуниор Мапуку Мпиа е роден на 7 януари 1990 г. в Киншаса, ДР Конго и играе като централен нападател във ФК „Берое”.
Жуниор е играл в гръцкия „Панахайки“, където е отбелязал 5 гола в 18 мача и френския „Компиен“, където записва 5 срещи.
Вече са ясни и четирите позиции на панелисти в първия дебат, на тема „Младите и Стара Загора”, в сряда, на 14 януари отново в Регионалната библиотека „Захарий Княжески”. Ще участват Люба Маринова, представител на СНЦ „Моята Е-община”, Лора Любенова, представител на Национален младежки форум и лобист за България в Европейски младежки форум и  Иван Желев, ученик от 10-ти клас във Ветеринарния техникум - представител на клуб по „Дебати” към училището. Модератор на дебата ще бъде един от най-активните журналисти в града -  Ани Турлакова.
Двата обществени дебата са с вход свободен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар