22.01.2015 г.

„Буквар по педагогика“ представят в библиотеката

Днес от 18 часа в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора ще бъде представена новата книга „Буквар по педагогика“ (издателство Просвета) на Соня Рачева. Книгата е издадена чрез спечелен конкурс на Министерството на културата. За книгата и авторката ще говори проф., д.п.н. Георги Иванов – преподавател по начална педагогика в Тракийския университет.
Организатори: Община Стара Загора, Регионален инспекторат по образованието, Издателство „Просвета – София“ АД.
Ако трябва с една дума да бъде определена книгата, най-точната би била „изповед“. Соня Рачева е дългогодишен начален учител във Второ основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора. В новата ѝ книга са събрани спомени, педагогически опит, житейска мъдрост. Много теми развива в книгата авторката – за професията учител, за съвременните деца, за българското училище. Соня Рачева е учител, оставил трайна следа в съзнанието на много ученици и заслужила любовта на децата и уважението на колегите.
„Буквар по педагогика“ е втората ѝ самостоятелна книга. Освен на „Здравейте, ученици! Или за първия учител“, Рачева е съавтор в различни учебни помагала, издадени в Издателство „Просвета“. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар