16.01.2015 г.

Google Translate вече ще превежда в реално време

Приложението на „Гугъл“ Google Translate вече ще предлага впечатляващата възможност да превежда в реално време надписи – просто насочете камерата на телефона си към табела на непознатия език и ще видите превода директно на екрана си само след секунда, при това – без да е нужна интернет връзка. 
Това може да се окаже особено полезно за милионите туристи по света –
представете си само меню на език, който не разбирате, или дори най-елементарният указателен знак...
Фактът, че приложението не се нуждае от интернет пък може да спести доста пари от роуминга на данни. Засега мигновените преводи работят за езиците: английски, френски, немски, италиански, португалски, руски и испански. Очаква се скоро броят им да се увеличи. 
Новата функционалност работи след следващото обновление на приложението, което се очаква да бъде налично до няколко дни.
Технологията, използвана от „Гугъл“ беше развита от Word Lens – приложение, което интернет гигантът купи миналата година. 
Преводите в Google Translate, които бяха налични до момента и които ставаха малко по-бавно –защото трябваше обектът да бъде сниман, преди текстът да бъде преведен, работи на 36 езика. 
Приложението за преводи е полезно и при устната комуникация: превежда доста добре и бързо цели изречение, стига да не са особено сложни. 
Технологията на мигновените преводи се развива и от конкурента на „Гугъл“ – „Майкрософт“, който наскоро интегрира тази функция в програмата си за мигновена комуникация и VoIP телефония Skype. 
За момента тя работи само за английски и испански – за гласовата комуникация, но поддържа 40 езика за писмената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар