25.01.2015 г.

Старозагорското летище сменя караула на борда

Възстановяването на летището край Стара Загора е една от дългосрочните икономически теми, които се прехвърлят от едни управляващи на други, както и прословутия тунел под Шипка. При всеки един от тези проекти си има специфика. Тунелът е проект със столетна история, при него трябва решение на най-високо правителствено ниво. За летището също, но важното е, че и в момента то съществува, макар и отдавна да няма не само самолети, но и писта дори. Обаче си има борд, който се използва за партийна хранилка. Заплатите си ги бива, пък и нали печели?  Защото летището основно се препитава с отдаването на площи под наем и провеждането на агроизложение, където пак се печели от наеми. Затова в борда се плаща хубаво, на наши или ваши, понякога и на техни другари. Предстоящата смяна в директорския бордс е очаква до десетина дни, за да бъде вписана в Търговския регистър. Чорбаджиев и Тонев идват на мястото на Бойчо Биволарски и Ваня Стоева, които са червени и освободени със заповед от 20 януари.
Димитър Чорбаджиев е дългогодишен мениджър продажби в „Ауто хит“, Стара Загора, и областен координатор на Движение „България на гражданите“. Инж. Тончо Тонев е член на общинския и на областния съвет на СДС в Стара Загора.

Когато дойде чужда делегация водят я на летището, да търсят инвеститори за изграждането на голям транспортен хъб, каквито са плановете за възкръсването му. Локацията била подходяща, парите щели да се избият и да се изгради най-големия карго-център на Балканите. А заралии, ако това стане, ще понесат шума и проблемите на многото полети! Тях няма защо да ги питат. Важното е да има инвестиции от няколкостотин милиона. Ама незнайно защо инвеститорите гледат, цъкат с език и не инвестират. Може би, защото се срещат с този виден партиен борд и не очакват такива хора да се грижат, без да пипат, вложените капитали! Това пък може е за добро...

Няма коментари:

Публикуване на коментар