20.01.2015 г.

БНТ и „Сиела” обявиха конкурс за роман

БНТ и издателство „Сиела” стартираха нова инициатива, предизвикателство към българските автори, които нямат издадена книга. Ето основните изисквания за конкурса:
Искате да станете участници в „Ръкописът”?

Ето и условията:
1. Да сте пълнолетни, т.е. навършили 18 години
2. Ръкописът да е вашият първи роман и да не е публикуван до участието ви в конкурса.
3. Да е написан на български език.
4. Всеки кандидат има право да участва само с един роман (други жанрове не се допускат) като авторът декларира, че произведението е оригинал и не е публикувано от издателска къща с ISBN код, в медия, или чрез устройство, на платформа за разпространение. Ако романът е бил публикуван на сайт за издаване на книги за сметка на автора без ISBN код, това се смята за допустимо.
5. Общата дължина на романа не трябва да бъде по-малка от 150 000 знака и да не надвишава 800 000 знака;
6. Кандидатът трябва да изпрати романа си в PDF формат като прикачен файл (ръкописни или машинописни произведения няма да бъдат разглеждани) на адрес rakopisat@bnt.bg и на rakopisat@ciela.com, заедно с попълнен Формуляр за участие, който може да намерите в специалната страница на конкурса на сайта на БНТ.
7. Периодът за изпращане на окончателния вариант на романа е от 9 януари 2015 г. до 31 март 2015 г.
8. Авторът трябва да изпрати още:
- избрана страница от романа;
- автобиография
- снимка (в близък план и в пълен ръст, в цифров формат, с максимален размер 2 мв)
- видеоклип на произведението (по избор) с максимална продължителност 1 минута. До голямата награда – публикуване на първи роман – участниците ще трябва да се справят с различни предизвикателства. Тези, които са допуснати до участие в различните етапи на „Ръкописът” ще бъдат уведомени по електронна поща. Ако кандидатът не получи потвърждение, че е одобрен това означава, че той отпада от по-нататъшно участие. Трябва да знаете, че по време на отделните етапи на програмата всеки избор може да бъде заснет от камерите. НЕИЗДАВАНИЯТ роман на победителя в шоуто „Ръкопис”, изпратен в началото на селекциите, ще бъде публикуван от издателство „Сиела”. С изпращането на романа за участие, кандидатът се съгласява, че няма да публикува произведението си както е посочено в т.4 по-горе. Писателят потвърждава, че в хода на шоуто неговото произведение може да бъде променено от него самия или от издателството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар