14.01.2015 г.

Община Казанлък поздрави учителя Теодосий Теодосиев за приза „Мъж на годината“

Заместник-кметът на община Казанлък по икономика, стопанска политика и управление на общинската собственост Петър Косев лично поздрави от името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и от свое име носителят на приза „Мъж на годината“ – казанлъшкият учител по физика Теодосий Теодосиев. Трогнат от специалното внимание, Теодосиев благодари на Община Казанлък не само за жеста, но и за огромната подкрепа. С активното съдействие на Община Казанлък правителството на Република България предостави база за развитие на Националната школа по физика, на която Тео е създател и ръководител. Заедно с това към ПМГ „Никола Обрешков“ започва изграждането на  Национален център по природо-математически науки, където ще бъде оборудвана съвременна лаборатория по физика. „За казанлъчани Вие сте не само един от доайените в сферата на образованието - Вие сте еталон за преподавател и човек, съзнателно и самоотвержено посветил се на науката и на развитието на младите хора. За нас е чест да бъдете наш съгражданин и да имаме прекрасната възможност всеки път да Ви поздравяваме за поредния успех на Вашите възпитаници“, обърна се към Теодосий Теодосиев заместник-кметът Петър Косев. Той допълни, че вече е обявена обществената поръчка за избор на изпълнител  за изграждане на Националния център по природо-математически науки, като намеренията са до новата учебна година центърът да бъде факт. „Искрено вярвам, че с подкрепата на Община Казанлък подобряването на материалната база ще допринесе за още по-динамичен и ползотворен учебен процес“, каза още Петър Косев.
Церемонията по връчването на приза „Мъж на годината“ в националната класация, организирана от „Дарик Радио“, ще бъде на 17 февруари в София. Със сигурност сабята, която Тео ще получи, няма да остане семейна реликва, като самият той. „Най-вероятно е да измисля някаква експериментална задача по физика, за да влезе в действие“, призна той.
Тео има дългогодишен стаж като преподавател и като ръководител на Националната школа по физика. Гордее се със своите възпитаници, които са учени във всички краища на света. Гордее се и с новите попълнения ученици, които са много талантливи, каза още той. Разбира се, горд е и със своя син Съби и с малката си дъщеричка Йоанна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар