9.01.2015 г.

„Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ e първото заглавие на „Ера“ за 2015-а

„Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ от Мери Макниър е първото заглавие за тази година от издателската листа на „Ера”. Сюжетът е за смелостта да започнеш отначало и да се изправиш пред страховете си. Да прегърнеш живота с цялото му вълнение и непредсказуемост.
Книгата е първа част от поредица независими романи, в които действието се развива в малкото градче. Романът ще бъде в разпространителската мрежа от 14 януари.
Две години са минали, откакто съпругът на Али Бекет е починал. Все още скърбяща, тя има нужда да се отдалечи от шумния град и снизходителните погледи на познатите си. Заедно с 5-годишния си син Уайът Али решава да се върне в малката семейна вила край езерото Бътърнът. Там тя е прекарала безгрижните си детски години и се надява да намери уединение и да започне живота си отначало.
Малко след като пристига, започва да се колебае дали не е направила грешка, като е откъснала сина си от познатата му среда и го е довела на това отдалечено и самотно място.
Но още на следващия ден Али среща отново Каролайн, дружелюбната собственичка на местното кафене „Пърл“, прочуто с най-хубавия ябълков пай в града. Същото, каквото го помни от преди години. Каролайн има своите тревоги – изпратила е единствената си дъщеря в колеж, няма мъж до себе си и е самотна.
Приятелката на Али от детинство – Джакс, също още живее в Бътърнът, щастливо омъжена е с три деца и четвърто на път. Животът ѝ обаче само привидно изглежда перфектен. Джакс крие болезнена тайна, която ревниво пази години наред.
Това, което Али не е очаквала да завари на това красиво място, е нова къща в близост до усамотената ѝ преди вила. Мистериозният и необщителен нов съсед Уокър Форд още от самото начало ѝ прави неприятно впечатление с арогантното си поведение. Жена му го е напуснала, но никой от градчето не знае защо. А той като че ли проявява интерес към красивата си съседка...
Да започнеш отначало никога не е лесно. Али трябва да отвори сърцето си и да приеме скритите му копнежи, да се отърси от загубата и да се изправи пред страховете си. Да прегърне живота с цялото му вълнение и непредсказуемост.
„Да се завърнеш на езерото Бътърнът“ е първият от поредица независими романи, в които действието се развива в малкото градче.
За автора:

Мери Макниър живее в Сан Франциско със съпруга, двете си деца и сприхавото си дребно бяло кученце на име Бисквитка. Мери пише романите си в местния магазин за понички, където пийва диетично Пепси, наблюдава врявата в квартала и се опитва да устои на постоянното изкушение от пресни понички. Летата, прекарани в малък град на брега на езеро, я вдъхновяват да избере Бътърнът за място на действието в романите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар