19.11.2013 г.

Vocal Fest 2013 с Миленита и Мая Видал

Vocal Fest 2013, който представя магията на женския глас с поредица концерти в 4 български града, продължава в столичния клуб "Mixtape 5" на 20 ноември, сряда, когато ще събере талантите на българката Миленита и американката Мая Видал.
Видал е композиторка, мултиинструменталистка и визуална артистка, възхвалявана от критиката още с излизането на дебюта й God Is My Bike. Тя е номинирана от Европейските награди за инди музика за албум на годината заедно със Sigur Ros и Адел. У нас Мая ще представи своя деликатен, игрив, нестандартен стил, в който нежният й глас се допълва от прости, вълнуващи мелодии, закачливи текстове и неочаквани инструменти. Веднага след нея на сцената ще се качи обичаната Миленита с групата си "Фънки миракъл". Билетите са по 15 лв., на входа - 20.
Утре вечер в малката зала на същия клуб - B-side, ще бъде представен албумът "През очите на слънцето" на Белонога. Изпълнителката зад псевдонима е всъщност Гергана от "Ева квартет" и "Мистерията на българските гласове", това е първият й самостоятелен проект. Фестивалът завършва на 23 ноември в клуб MAZE с див купон и Balkan Khans - супергрупата на виртуозния цигулар Венци Такев, ромския музикант Кольо Иванов, мултиинструменталиста Николай Иванов и световния шампион по бийтбокс SkilleR. Входът за тези две събития е по 10 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар